Okra and meat stew (bamia)

Okra and meat stew (bamia)

4.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • fresh okra stem ends removed
    1000 g
  • white vinegar
    3 tbsp
  • garlic cloves
    4
  • onions cut into quarters
    200 g
  • fresh coriander (opcjonalnie) roughly chopped
    10 sprigs
  • olive oil
    60 g
  • beef cut into cubes (3 cm)
    300 g
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • freshly ground pepper
    1 pinch
  • canned chopped tomatoes
    500 g
  • tomato purée (concentrated)
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 372 kcal / 1556 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...