Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh okra, stem ends removed
- 3 tbsp white vinegar
- 4 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped (opcjonalnie)
- 60 g olive oil
- 300 g beef, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 500 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 Std. 35 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Salmon kabsa
35min
Koshari stew
45 min
Crêpes with herbs
1h
Chicken moghrabieh
1h 25min
Moroccan Mint Tea
25 min