Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh okra, stem ends removed
- 3 tbsp white vinegar
- 4 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped (opcjonalnie)
- 60 g olive oil
- 300 g beef, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 500 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Za'atar bread rolls
2h
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Chicken with rice
1h
Bamia (okra and meat stew)
55min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min