Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oil
- 200 g fresh shiitake mushrooms, quartered
- 150 g carrots, cut in matchsticks
- 95 g leeks, cut in matchsticks
- 900 g liquid vegetable stock
- 40 g miso
- 80 g water
- 250 g firm tofu, cubed (1 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 6 spring onions, cut in thin slices (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Korean Ramen with Tofu
50 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Crispy Korean Tofu
1 godz. 20 min
Umami Soup
1 godz. 20 min
Kimchi stew
30 min
Steamed Tofu
30 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Celery and Cashew Nuts
20 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min