叉燒酥

叉燒酥

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 55 min
10 個

Składniki

油皮
  • 15 克
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    60 克
  • 60 克
  • 中筋麵粉
    150 克
油酥
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    60 克
  • 低筋麵粉
    125 克
叉燒餡
  • 蒜頭
    4 粒
  • 40 克
  • 低筋麵粉
    40 克
  • 240 克
  • 純芝麻油
    1 茶匙
  • 蠔油
    15 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 30 克
  • 米酒
    2 茶匙
  • 叉燒肉 ,切丁(約0.5公分)
    240 克
組合
  • ,少許,刷水用
  • ,打散,刷上色用
    1 顆
  • 白芝麻
    10 克

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 336.3 kcal / 1405.6 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...