Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 克 蝦仁
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 30 克 太白粉
- 65 克 在來米粉
- 1150 克 水 (含料理和蒸煮用)
- 油, 少許
- 日式醬油, 適量
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.1 g