Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vacherin Mont d’Or suisse (dans sa boîte en bois)
- 10 g de vin blanc (opcjonalnie)
- 600 g d'eau
- 500 g de pommes de terre grenaille
- 300 g de charcuterie italienne ( coppa, jambon, salami...)
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2772 kJ / 665 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Gratin gourmand de macaroni
50min
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Croque-campagne au comté
40 min
Tagliatelle au saumon fumé
20 min
Pommes de terre et sauce au yaourt
40 min
Camembert rôti au Varoma
30 min
Moules au roquefort
40 min
Tartiflette
1 Std. 15 Min
Pâtes au gorgonzola
40 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Salade piémontaise
50min