Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de sidra natural asturiana
- 500 g de harina de fuerza
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- 15 g de aceite de oliva
- 2 chorizos asturianos (en rodajas de 2-3 mm)
- 100 g de dados de beicon ahumado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 12140 kJ / 2904 kcal
- Białko
- 121.8 g
- Węglowodany
- 369.6 g
- Tłuszcz
- 103.6 g
- Błonnik
- 19.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Girasol de brioche de mantequilla con jamón y queso
2 godz.
Tarta de queso con sidra
1h
Panecillos de queso, maíz y jamón cocido
1h
Pan de castañas
4h
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30 min
Bollos preñaos
2 godz. 30 min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 Min
Pan de hogaza con tomate, jamón y aceite de oliva
16h
Suizos
2 godz. 30 min
Bollitos preñaos
50min