Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de tomate maduro en cuartos
-
200
g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
lub 165 g de harina integral - 10 g de levadura prensada fresca
- 1 - 2 cucharadas de orégano seco
- 1 pellizco de azúcar
- 2 pellizcos de sal
- 10 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 112 kJ / 27 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 53 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2u. 20min
Panecillos tiernos con queso cremoso
1h 45min
Panecillos de agua
2h
Bollos de pizza
1 Std. 40 Min
Pan de molde sin corteza
2u. 20min
Palitos con sabor a pizza
1h
Panecillos con semillas de amapola
2 Std. 40 Min
Galletas de sobrasada y miel
1 Std. 25 Min
Panecillos de aceite
1 Std. 25 Min
Bollos suizos de calabaza y canela
2h
Medias noches
1h 20min
Molletes de Antequera
2 godz. 45 min