Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau minérale
- 5 g de levure boulangère sèche
- 250 g de farine T55
- 250 g de semoule de blé dur fine, et 3 c. à soupe
- 5 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 333 kJ / 79 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2 Std. 10 Min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Pides aux trois fromages
1h 40min
Chorba tunisienne
45 min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Batbout au fromage
30 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Msemen
40 min
Harira
7 godz.
Crêpes mille trous
1h 10min