Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g d'eau froide
- 150 g de semoule de blé dur fine
- 75 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 2 c. à café rases de levure chimique
- beurre, pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1h
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15 min.
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Batbout au fromage
30min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Msemen
40min
Soupe harira
40min