Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 200 g di gherigli di noci
- 170 g di miele di acacia
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova, gli albumi e i tuorli separati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2200 kJ / 525 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta stracciatella
50 min
Crostata di mele
1h 5min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta di carote
1h 10 min
Plumcake alle mandorle
1h 5min
Torta di semola mandorle e miele
1h 15 min
Torta Donizetti
1h
Crostata bigusto
1 godz. 55 min
Torta rustica di pere
2h
Torta arance rosse e miele
1h 30 min
Muffin noci e mele renette
50 min
Torta all'amaretto con crema
1h 5min