Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 200 g di gherigli di noci
- 170 g di miele di acacia
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova, gli albumi e i tuorli separati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2200 kJ / 525 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta stracciatella
50min
Torta di mele
1 Std.
Torta frangipane
1 Std. 25 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta al cioccolato e peperoncino
55 min
Ciambella del mugnaio
40min
Torta al cocco
1 Std.
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Plumcake alle mandorle
1 godz. 5 min
Crostata di mandorle e ricotta
1 Std. 10 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.