Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 100 g di zucchero
- 2 albumi
- 4 tuorli
- 30 g di farina tipo 00
- 60 g di fecola di patate
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 cucchiaio di Maraschino (opcjonalnie)
- 100 g di albicocche secche denocciolate a pezzi piccoli (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta sabbiosa
50 Min
Crostata al limone
1h 15min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Torta stracciatella
50 Min
Amor polenta
1h 5min
Torta di pane con nocciolata
1h 10min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta all'amaretto con crema
1h 5min
Torta friabile ai frutti di bosco
2h 55 min