Torta Donizetti

Torta Donizetti

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 100 g di zucchero
  • 2 albumi
  • 4 tuorli
  • 30 g di farina tipo 00
  • 60 g di fecola di patate
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 cucchiaio di Maraschino (opcjonalnie)
  • 100 g di albicocche secche denocciolate a pezzi piccoli (vedere consigli)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.4 g
Kalorie 1774 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...