Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 40 g di zucchero
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 50 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 30 g di meringhe sbriciolate
- 80 g di marron glacés a pezzi
- 60 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Salsa al cioccolato bianco e pistacchi al profumo di arancio
15 Min
Bicchierini ai 3 cioccolati
4h 30min
Nadalin
6 Std. 30 Min
Cioccolata su stecco
2sa 30 dk
Limoni di frolla ripieni
1 godz. 30 min
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1 Std. 10 Min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4 godz. 25 min
Torta pazientina
3h 55 min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Candele al cioccolato
4h 50min
Tartufi al cioccolato bianco
50 dk
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5sa