Crêpes mille trous et coulis de fraises

Crêpes mille trous et coulis de fraises

3.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
12 pièces

Składniki

Le coulis
  • 250 g de fraises fraîches équeutées et coupées en deux
  • 20 g de sucre en poudre
Les crêpes
  • 370 g d'eau
  • 1 pincée de sel
  • 150 g de semoule de blé dur fine
  • 75 g de farine de blé
  • 10 g de sucre en poudre
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
  • 2 c. à café de levure chimique
  • beurre pour la cuisson

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 3 g
Kalorie 457 kJ / 110 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...