Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis
- 250 g de fraises fraîches, équeutées et coupées en deux
- 20 g de sucre en poudre
Les crêpes
- 370 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 150 g de semoule de blé dur fine
- 75 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 2 c. à café de levure chimique
- beurre, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 457 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Pains batbout marocains
1h
Crêpes mille trous au maïs
1 godz. 20 min
Msemen
40 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35 min
Soupe harira
40 min
Minipizzas variées
1 Std. 50 Min
Boules coco-noisette
1 godz. 10 min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min
Tiramisu à l'italienne
4 godz. 40 min
Ghoribas marocains
35 min