Pain pide (pain turc)

Pain pide (pain turc)

4.8 352 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
2 pièces

Składniki

  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 50 g d'huile d'olive
  • 120 g d'eau
  • 180 g de lait et 1 c. à soupe pour badigeonner
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de graines de sésame
  • 1 c. à café de graines de pavot

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 1022 mg
Białko 27.5 g
Kalorie 5020.5 kJ / 1194 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 195.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...