Pain pide (pain turc)

Pain pide (pain turc)

4.8 334 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
2 pièces

Składniki

  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    500 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'eau
    120 g
  • de lait et 1 c. à soupe pour badigeonner
    180 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café
  • de graines de sésame
    1 c. à café
  • de graines de pavot
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 1194 kcal / 5020.5 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 195.5 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1022 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...