![Pain pide (pain turc) Pain pide (pain turc)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5087D4CF-7AF0-4D25-9104-8097E696CAC0/Derivates/91f358f1-44bc-47a1-b1ad-3ab7cf6e92d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g d'huile d'olive
- 120 g d'eau
- 180 g de lait, et 1 c. à soupe pour badigeonner
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de graines de sésame
- 1 c. à café de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5020.5 kJ / 1194 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 195.5 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1022 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30 Min
Crêpes mille trous
1h 10min
Msemen
40 Min
Pain pita
1 godz. 30 min
Pizza turque au bœuf et aux épinards
40 Min
Pain marocain
3h 40min
Pains turcs
2h 15min
Pains au beurre d'herbes
1 Std.
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Menu à petit prix - Gözleme, crêpes farcies aux herbes
1h 50min
Pita
3 Std.
Pizza lahmacun à la turque
1 Std.