Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 uova
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 120 g di cipolle bianche a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di verdure miste (ad es. patate, carote, sedano, sedano rapa...), tagliate a pezzi (1-2 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 25 g di dado per brodo vegetale
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di fagioli bianchi in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1462.3 kJ / 349.5 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 0.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Minestra saporita di pasta e verdure
50 min
Brodo vegetale
1 Std.
Polpette di pane con brodo di pollo
1 godz. 5 min
Zuppa di verdure
30 min
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4h 15min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12 godz. 10 min
Brodo di gallina
4h 10min
Quadrucci e piselli in brodo
1h 20 min
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45 Min
Virtù teramane
1 Std.
Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro
1h 40 min