Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de pois blancs secs, type pois du Cap (voir "Conseil(s)")
Le jour même
-
2
piments verts frais
lub 2 c. à café de purée de piment - 20 g de gingembre frais, en morceaux
- 1 c. à café de sel
-
5
feuilles de curry, séchées
lub le zeste d'un citron vert - 3 c. à soupe de coriandre fraîche, hachée
- 1 ½ c. à soupe de cumin en poudre
- ¼ de c. à café de curcuma en poudre
- ½ banane bien mûre, en morceaux
- ½ botte de ciboules, émincée
- 60 g de fécule de maïs
- huile de friture, pour la cuisson des galettes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 124.7 kJ / 29.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 103.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Maamouls (biscuits fourrés aux pistaches)
1 Std. 40 Min
Samoussa de boeuf, coriandre, oignons, sauce cheddar
35 Min
Découvrez le Thermomix® en boutique
1 min
Banh cuon (crêpes vietnamiennes au porc)
50 Min
Pasta maison
55min
Milkshake au beurre de cacahuète
15 Min
Baguette farcie au chorizo
2 Std. 15 Min
Limonade à la citronnelle
25 Min
Pizza Big Mac
1 Std. 30 Min
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Rougail saucisse et riz
50 Min