Galette des rois ananas-caramel au beurre salé

Galette des rois ananas-caramel au beurre salé

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 parts

Składniki

La compote d'ananas
  • 300 g d'ananas frais en morceaux, sans le cœur
  • 300 g de pommes en morceaux
  • 30 g de beurre
  • 1 pincée de vanille, en poudre
  • 80 g de sauce caramel au beurre salé
La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
  • farine de blé pour le plan de travail
La dorure et le montage
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.6 g
Kalorie 2251.4 kJ / 541.5 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 46.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...