Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Gnocchetti di ricotta
- 200 g di prosciutto cotto a cubetti
- 130 g di farina tipo 00
- 2 tuorli d'uovo
- 300 g di ricotta, ben scolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Sugo
- 40 g di cipollotti, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di piselli freschi
- 150 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Terminare la preparazione
- farina tipo 00
- 30 g di burro
- tartufo nero fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Irish Coffee
10 Min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Canederli allo speck
2h 40min
Malfatti bergamaschi
40 Min
Pisarei e faśö
35 Min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.
Gnocchi alle ortiche
1 Std. 10 Min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1 Std.
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min