
Urządzenia i Akcesoria
Putenbraten à l´orange
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Putenbrust1200 g
-
Salz zum Würzen
-
Pfeffer zum Würzen
-
Paprika edelsüß1 - 2 TL
-
Zwiebeln geviertelt400 g
-
Butterschmalz40 g
-
Wasser50 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Orangen, unbehandelt 1 TL Schale fein abgerieben, Saft von 2 Orangen ausgepresst und 1 Orange in Scheiben3
-
Weißwein trocken100 g
-
Orangenmarmelade2 EL
-
Speisestärke25 g
-
Sahne150 g
-
Butter20 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
487 kcal /
2037 kJ
Białko
51 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Rock deinen Ofen!
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy