Ente in Biersauce (啤酒鸭)
TM6 TM5

Ente in Biersauce (啤酒鸭)

4.3 (105 ocen)

Składniki

  • 10 g neutrales Öl
  • 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 3 Knoblauchzehen
  • 1 Sternanis
  • 2 rote Chilischoten, getrocknet
  • 800 g Entenkeulen, mit Haut und Knochen, in Stücken (5 cm), siehe Tipp
  • 15 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
  • 30 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
  • 1 TL Salz
  • 2 TL Zucker
  • 300 g Bier (z.B. Hefeweizen)
  • 150 g Porree, in schrägen Ringen (3-4 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2424 kJ / 579 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
45 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy