Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Staudensellerie
- 250 g Kartoffeln, geschält, in Stiften (2 x 2 cm x Länge der Kartoffeln)
- 200 g Möhren
- 40 g Olivenöl
- 500 g Rindfleisch, aus der Hüfte, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 3 Lorbeerblätter, getrocknet
-
2
Zweige Thymian, abgezupft
lub 1 TL Thymian, getrocknet -
1
EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 600 g Wasser
- 1 Zitrone, Saft ausgepresst und Schale fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 764 mg
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle
30min
Buchstabensuppe
30min
Rindfleisch-Kichererbsen-Curry-Suppe
30min
Zoodle-Suppe
40min
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Hähnchen-Curry-Reis
1h
Rindfleischsuppe
40min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40min
Asia-Reis mit Garnelen
40min
Rindfleisch süß-sauer mit Reisnudeln
30min
Asiatisches Hühnerfrikassee
50min
Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi
1h 30min