Vegan Burgers

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 portions

Składniki

  • flaxseeds
    35 g
  • walnuts
    75 g
  • onions cut in halves
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • cooking oil plus extra for greasing and frying
    30 g
  • fresh button mushrooms
    225 g
  • fresh brown mushrooms
    225 g
  • cooked rice
    325 g
  • canned lentils drained
    175 g
  • panko breadcrumbs
    60 g
  • balsamic vinegar
    30 g
  • light soy sauce
    30 g
  • paprika
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • burger buns
    8 - 10
  • vegan mayonnaise adjust to taste
  • Dijon mustard vegan, to taste
  • lettuce leaves to garnish
    8 - 10
  • tomatoes cut in slices, to garnish
    2
  • tomato ketchup adjust to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 773.4 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 2156.4 kJ / 515.4 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 83.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...