Aubergines mijotées, houmous, tomates et œufs mollets

Aubergines mijotées, houmous, tomates et œufs mollets

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 350 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 30 g de tahini
  • 60 g de jus de citron
  • 25 g d'huile d'olive et 1 c. à soupe
  • 90 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail coupée en deux
  • 400 g d'aubergines en morceaux
  • 100 g de tomates cerise
  • 400 g de tomates en quartiers
  • 50 g d'oignon rouge en lamelles
  • 20 feuilles de persil plat frais
  • sel
  • poivre moulu
  • 4 œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 1508 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...