Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di zucchine a striscioline (1 cm)
- 150 g di pasta secca tipo tagliolini
- 70 g di Culatello a striscioline
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Mezze maniche affumicate
25min
Risotto zucchine e menta
40min
Spaghetti di zucchine con salsa alle olive e menta
30min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 min
Rigatoni capricciosi
1u.
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Fusilli alle zucchine in vasocottura
50min