Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cracker di riso
- 250 g di farina di riso glutinoso
- 50 g di farina di mais bianca precotta
- 200 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cucchiaini di sale + q.b.
Baccalà mantecato
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi
- 500 g di latte
- 1 cipolla, a metà
- 1 foglia di alloro fresco
- 1 spicchio di aglio
- timo fresco, le foglioline, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908.6 kJ / 217.2 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 538.4 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa frantoiana
45 min
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1h
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Gamberi in salsa rosa (Bimby Friend)
30 Min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 Std. 30 Min
Cous cous con moscardini e olive
1h
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 Min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1 Std. 20 Min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min
Baccalà mantecato alla veneziana
40 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1u. 45min