Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Genoise de café
- 90 g de harina de trigo
- ½ cdita de polvo para hornear
- 3 huevos
- 75 g de azúcar refinada
- 1 cda de vainilla
- 1 cda de café soluble
- 1000 g de agua, para Limpiar
Jarabe ligero
- 200 g de agua
- 50 g de azúcar
-
10
g de licor de café (1 cda)
lub 10 g de ron (brandy o whisky)
Crema de mantequilla de chocolate
- 200 g de mantequilla, en cubos
- 50 g de azúcar refinada (¼ de taza)
- 50 g de agua (¼ de taza)
- 1 huevo
- ½ cdita de vainilla
- 40 g de chocolate, derretido en microondas
- 1000 g de agua, Limpiar
Ganache de caramelo y café
- 50 g de azúcar refinada (¼ de taza)
- 10 g de granos de café enteros
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de chocolate amargo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1551.6 kJ / 370.9 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 58.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bachour: Tarta con pudín de chocolate TM6
2h 30min
Cupcakes y cake pops de red velvet
2h 30min
Crema pastelera de pistache
20 min
Fresas confitadas
40 min
Pay de yogur
6h 30min
Explosión de vainilla TM6
1h 30min
Marielle: Tarta de almendra con frambuesa y queso
1h 30min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Ganache de chocolate
45 min
Pastel de caramelo y café TM6
1 Std. 50 Min
Betún de ganache de chocolate
12 godz.
Roles de canela
2h 30min