Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 6 claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 140 g azúcar glass más 1 cucharada para decorar
- 6 yemas de huevo
- 1 cdita de café soluble
- 40 g de avellana, troceada
- 60 g de harina de trigo
- 40 g Licor de avellana
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de mascarpone
- 200 g de queso crema
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 1 cdita de café soluble
- 150 g de chocolate amargo cortado en trozos
- 5 g de mantequilla
- 20 g de avellana molida
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 18126.4 kJ / 4332.3 kcal
- Białko
- 76.1 g
- Węglowodany
- 403.2 g
- Tłuszcz
- 266.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 139.3 g
- Błonnik
- 21.3 g
- Sód
- 1809.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paletas de sandía
7h
Pastel de Piñón
1h 20min
Pastel de crema y champán
55min
Paletas de hielo arcoíris
10h
Kipe de arroz
1h 30min
Galletas integrales con miel de agave y yogur
30min
Oruga de chocolate
3u. 15min
Pastel de chocolate
40min
Paletas heladas de fresa
6 Std.
Cobertura de chocolate con aceite
5min
Sopa con fideos versátil
50min
Horchata de pepita de melón
10min