Wersje kompatybilne
Mac and cheese à la menthe et aux petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de pâtes sèches, type macaroni
- 150 g de cheddar, en cubes
- 150 g d'emmental, en cubes
- 30 g de beurre
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à soupe de moutarde
- 15 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- 200 g de petits pois frais, écossés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3409 kJ / 814 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Gratin gourmand de macaroni
50min
Mac and cheese
35min
La poutine
1 godz. 35 min
Buns jambon-fromage, carottes râpées aux pommes
3h 50min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
Pizza au pesto de pistaches, fromage stracciatella et mortadelle
3h 10min
Tortellini au fromage, bouillon aux petits pois
25min
Tarte aux noix de pécan
1h 25min
Nachos au chili et cheddar
45 min
Banana bread
1 Std. 50 Min
Nachos, sauce au fromage
1h 5min
Gnocchi à l'amatriciana
25min