Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (prezzemolo, timo, maggiorana)
- 2 foglia di alloro fresca
- 800 g di carne di vitello, lingua (pulita e senza le parti grasse)
- 60 g di scalogno a pezzi
- 40 g di sedano a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 20 g di burro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di passata di pomodoro
- 150 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 300 g di cipolline borettane, sgoccilate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2496 kJ / 596.5 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 518.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30 min
Fegato alla veneziana
35min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Trippa alla parmigiana
1u. 20min
Cinghiale in umido
1u. 45min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Ossobuco Sottovuoto
12h 40min
Pepata di cozze
45 min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30 min
Trippa all'empolese
1h 15min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2u.