Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")

Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 portions

Składniki

Dough
  • milk
    230 g
  • salted butter cut into pieces
    60 g
  • white sugar
    20 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • egg
    1
  • plain flour
    500 g
  • salt
    1 tsp
Ricotta filling
  • ricotta (see Tips)
    500 g
  • white sugar
    50 g
  • dark chocolate chips
    80 g
  • candied citrus peel (see Tips)
    40 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • egg yolk lightly beaten
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 275.6 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 1210.5 kJ / 288.2 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...