Wersje kompatybilne
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g milk
- 60 g salted butter, cut into pieces
- 20 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 500 g plain flour
- 1 tsp salt
Ricotta filling
- 500 g ricotta (see Tips)
- 50 g white sugar
- 80 g dark chocolate chips
- 40 g candied citrus peel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210.5 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 275.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Apricot Danish slice
40 min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Tiramisu
5h 20min
Torta di rose salato (savoury "roses")
3h
Apple crumble meringue slice
2h
Brioche buns with cheese
2h 30min
Brioche
5h
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min