Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche base
- oil, for greasing
- 170 g salted butter, cut into cubes (1 cm)
- 40 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 60 g white sugar, plus 1 extra teaspoon
- 350 g plain flour
- 4 eggs
- 1 tsp salt
Crème pâtissière
- 420 g milk
- 110 g white sugar, to taste
- 45 g plain flour
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Fruit toppings
- 4 - 5 fresh dark red plums, stones removed and flesh cut into thin wedges (see Tips)
- 250 - 300 g fresh strawberries, cut into thin slices
- 4 - 5 ripe peaches, stones removed and flesh cut into thin wedges
- jam of choice, warmed, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.7 kJ / 256.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 237.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Yoghurt cake
1h 40min
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Chocolate pecan pie
1 Std. 55 Min
Brutti ma buoni
4 Std. 40 Min
Frangipane cake
1 Std. 45 Min
Crunchy caramel ice cream slice
24h 35min
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1u. 10min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min