
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche base
- oil for greasing
- 40 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp white sugar
- 350 g plain flour
- 4 eggs
- 1 tsp salt
- 170 g salted butter cut into cubes (1 cm)
Crème pâtissière
- 420 g milk
- 110 g white sugar to taste
- 45 g plain flour
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Fruit toppings
- 4 - 5 fresh dark red plums stones removed and flesh cut into thin wedges (see Tips)
- 250 - 300 g fresh strawberries cut into thin slices
- 4 - 5 ripe peaches stones removed and flesh cut into thin wedges
- jam of choice, warmed, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 256.4 kcal / 1076.7 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Sód
- 237.7 mg