Brioche fruit tarts

Brioche fruit tarts

4.0 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
18 portions

Składniki

Brioche base
  • oil for greasing
  • milk
    40 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • white sugar
    1 tsp
  • plain flour
    350 g
  • eggs
    4
  • salt
    1 tsp
  • salted butter cut into cubes (1 cm)
    170 g
Crème pâtissière
  • milk
    420 g
  • white sugar to taste
    110 g
  • plain flour
    45 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Fruit toppings
  • fresh dark red plums stones removed and flesh cut into thin wedges (see Tips)
    4 - 5
  • fresh strawberries cut into thin slices
    250 - 300 g
  • ripe peaches stones removed and flesh cut into thin wedges
    4 - 5
  • jam of choice, warmed, for glazing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 256.4 kcal / 1076.7 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 237.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...