Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur

Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porties

Składniki

  • sjalotten in stukken
    100 g
  • verse tijm enkel de bladeren
    10 takjes
  • porto
    170 g
  • granaatappelsiroop
    100 g
  • ossenhaas in vlinder geopend voor een roulade (zie tip)
    900 g
  • zout
    ¾ tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • zelfgemaakte vulling (zie tip)
    250 g
  • granaatappelpitten en iets meer om te garneren
    50 g
  • Dijon mosterd
    30 g
  • boter in stukken
    30 g
  • rode ui gehalveerd, in plakjes
    800 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 27 g
Kalorie 1220 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...