Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de espelta perlada
- 550 g de agua
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 150 g de pepino en dados
- 70 g de cebolla roja en juliana
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 10 tomates cherry en trozos
- 200 g de queso feta desmenuzado
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1463 kJ / 349 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 589 mg
Alternatywne przepisy
Ensalada de cuscús y garbanzos con aguacate
30 min
Ensalada de quinoa roja
45 min
Ensalada de judías blancas con aguacate y cherry
10min
Ensalada templada de quinoa con batatas asadas y granada
30 min
Ensalada verde de quinoa con huevos de codorniz y cherrys en tarro
40 min
Ensalada de cebada perlada con verduras
45 min
Ensalada de lentejas al estilo griego
15min
Ensalada griega de patata
1h 10min
Ensalada tabulé de quinoa
25min
Ensalada de quinoa y judías blancas con vinagreta de cúrcuma
30 min
Pasta integral con verduras y pesto de tomate
1h
Ensalada César vegana con garbanzos asados
45 min