Apple and whole banana loaf

Apple and whole banana loaf

4.1 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • grapeseed oil plus extra to grease
    60 g
  • apples (approx. 3-4 apples), cored, unpeeled and cut into pieces, plus ½ apple cut into thin slices, to garnish
    300 g
  • water
    500 g
  • banana flesh reserved, peel cut into pieces
    1
  • rolled oats
    90 g
  • wholemeal spelt flour
    125 g
    125 g plain flour
  • baking powder
    2 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    1 ½ tsp
  • honey
    80 g
    80 g pure maple syrup
  • walnuts or nuts of choice (optional)
    50 g
  • sugar to sprinkle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 116.2 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 747.5 kJ / 178.7 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...