Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1072.4 mg
Alternatywne przepisy
Family chicken galette
1h 55min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15 min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Cider-brined pork chops with apple dressing
2 Std. 20 Min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 Std. 40 Min