Leek and ham tart
TM6 TM5 TM31

Leek and ham tart

4.9 (200 ocen)

Składniki

Pastry

  • 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
  • 200 g baker's flour, plus extra for dusting
  • 100 g ricotta, well drained (see Tips)
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp salt

Filling

  • 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
  • 400 g water
  • 150 g pouring (whipping) cream
  • 4 eggs
  • 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
  • ¼ tsp ground black pepper
  • ½ tsp salt
  • 1 pinch ground nutmeg

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1792.5 kJ / 426.8 kcal
Białko
18.7 g
Węglowodany
20.7 g
Tłuszcz
29.9 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Błonnik
2.4 g
Sód
1072.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy