Risoto com romã, queijo azul e conhaque

Risoto com romã, queijo azul e conhaque

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    40 g
  • chalota
    30 g
  • manteiga
    30 g
  • arroz p/ risoto 14-15 minutos de tempo de cozedura (ver dica)
    320 g
  • conhaque
    50 g
  • romã (1 unid. aprox.) (ver dica)
    260 g
  • água
    820 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • queijo azul cortado em cubos (1 cm aprox.)
    120 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 569.5 kcal / 2382.8 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 76.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...