Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g chalota
- 30 g manteiga
- 320 g arroz p/ risoto, 14-15 minutos de tempo de cozedura (ver dica)
- 50 g conhaque
- 260 g romã (1 unid. aprox.) (ver dica)
- 820 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 120 g queijo azul cortado em cubos (1 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2382.8 kJ / 569.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de cogumelos e uva
50min
Risoto de cogumelos com presunto
1h
Risoto à milanesa
25min
Risoto de espinafres e queijo azul
25min
Risoto jamaicano
45min
Risoto de caipirinha e vieiras
35min
Milhos
50min
Beringela com feta e malagueta
6h 35min
Chapéus de bruxa com curgete e milho
25min
Risoto de alcachofra
30min
Risoto alfacinha
30min
Risoto de açafrão e mexilhão
45min