Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g coxa de frango s/ pele e s/ osso cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 60 g pão ralado
- 320 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 6 - 8 pés de salsa
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 3 ovos
- 5 - 6 c. sopa de farinha
- 300 - 400 g óleo
- 1 pitada de filamento de açafrão
- 40 g azeite
- 50 g brandy
- 1000 g caldo de galinha caseiro
- 700 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em fatias (8 mm aprox.)
- 2 - 3 c. sopa de salsa picada
- Wartości odżywcze
- na 6 doses
- Kalorie
- 12807.1 kJ / 3063.9 kcal
- Białko
- 163.8 g
- Węglowodany
- 214.9 g
- Tłuszcz
- 172.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.7 g
- Błonnik
- 20.5 g
- Sód
- 3560.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com funcho e salada de maçã
1 godz. 20 min
Tarte de carne com cerveja
1 godz. 40 min
Rolo de carne
1 godz.
Strudel de maçã
1 godz. 45 min
Lombinho de porco com molho de mostarda em sous-vide e cuscuz de ervilhas
1 godz. 40 min
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2 godz.
Fritatas individuais com cebolo
50 min
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4h 25min
Argola de carne picada
1 godz. 40 min
Carne guisada desfiada com massa
6h 20min
Bochechas de porco lento
16 godz.
Lombo de porco recheado
1 godz. 30 min