Almôndegas de frango em slow cooking com batatas

Almôndegas de frango em slow cooking com batatas

3.5 8 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 doses

Składniki

  • coxa de frango s/ pele e s/ osso cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    600 g
  • pão ralado
    60 g
  • cebola cortada em pedaços
    320 g
  • dentes de alho
    3
  • salsa
    6 - 8 pés de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • ovos
    3
  • farinha
    5 - 6 c. sopa de
  • óleo
    300 - 400 g
  • filamento de açafrão
    1 pitada de
  • azeite
    40 g
  • brandy
    50 g
  • caldo de galinha caseiro
    1000 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em fatias (8 mm aprox.)
    700 g
  • salsa picada
    2 - 3 c. sopa de

Wartości odżywcze na 6 doses

Kalorie 3063.9 kcal / 12807.1 kJ
Białko 163.8 g
Tłuszcz 172.1 g
Węglowodany 214.9 g
Błonnik 20.5 g
Tłuszcz nasycony 32.7 g
Sód 3560.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...