Pollo in fricassea

Pollo in fricassea

4.8 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 250 g di riso Parboiled
  • 150 g di carote a tocchetti (1 cm)
  • 150 g di funghi champignon a metà o in quarti
  • 5 asparagi a tocchetti
  • 600 g di filetti di petto di pollo (4 petti)
  • 150 g di piselli freschi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo, fatto in casa
  • 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
  • 1 - 2 cucchiaini di succo di limone
  • 1 cucchiaino raso di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 47 g
Kalorie 2687 kJ / 643 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...