Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di baccalà ammollato e dissalato, in filetti
- 100 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 1 cucchiaio di origano secco
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- 2 spicchi di aglio
- 2 pomodori maturi a pezzi
- 4 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 700 g di acqua
- 1 fetta di limone
- 1 pizzico di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 57.7 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1 Std.
Spigola con uvetta e pinoli
45 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1 Std.
Alici alla Reggina
45 Min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30 min
Sformato di baccalà
3h 30min
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Baccalà alla portoghese
1 godz. 10 min
Tegamini di cipolle e alici
1 Std.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min