Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di baccalà ammollato e dissalato, in filetti
- 100 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 1 cucchiaio di origano secco
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
- 2 spicchi di aglio
- 2 pomodori maturi a pezzi
- 4 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 700 g di acqua
- 1 fetta di limone
- 1 pizzico di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 57.7 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Sformato di baccalà
3 Std. 30 Min
Baccalà alla Veracruz
1 godz.
Baccalá alle olive
25min
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1 godz.
Baccalà alla cappuccina
55min
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà alla ligure
1 godz.