Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g di farina di forza (W 320-330)
- 100 g di acqua (temperatura fra i 22-23°)
- 1 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 520 g di farina tipo 0 (W 240)
- 250 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 20 g di malto in polvere
-
20
g di strutto
lub 20 g di olio extravergine di oliva - 10 g di sale
- 3 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- sale grosso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 262.7 kJ / 62.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 766.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Cheeseburger (TM6)
5sa 30 dk
Panini sfogliati
3h 30min
Piadina romagnola
15 Min
Crescentine modenesi
11h
Bretzel (di Luca Montersino)
3h
Panini alla birra e formaggio Cheddar
3sa 15 dk
Parker Rolls (panini soffici)
3h
Pita
4小时
Burger buns
4u. 40min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24u.