Chiffon cake alla zucca

Chiffon cake alla zucca

3.6 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Purea di zucca
  • 200 g di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
  • 80 g di acqua
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
Impasto
  • 3 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 8 g di cremor tartaro
  • 160 g farina tipo 0
  • 160 g di zucchero di canna
  • 2 pizzichi di vaniglia burbon in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 80 g di olio di riso
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
  • 15 g di amaretti (opcjonalnie)
  • 20 g zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 84.3 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 789.2 kJ / 188.6 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...