Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di zucca
- 200 g di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
Impasto
- 3 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 8 g di cremor tartaro
- 160 g di farina tipo 0
- 160 g di zucchero di canna
- 2 pizzichi di vaniglia burbon in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 80 g di olio di riso
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
- 15 g di amaretti (opcjonalnie)
- 20 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 789.2 kJ / 188.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 84.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1u. 20min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Crema al limone con mirtilli
1u.
Crostata alle albicocche
2u.
Plumcake al mascarpone
2u.
Plumcake all'arancia
1u.
Chiffon cake al limone
1h 30 min
Ciambella ACE
1h 30 min
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30 min
Chiffon cake cappuccino
1h 10min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Chiffon cake bicolore
1h 30 min