Chiffon cake alla zucca

Chiffon cake alla zucca

3.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Purea di zucca
  • di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
    200 g
  • di acqua
    80 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
Impasto
  • uova i tuorli e gli albumi separati
    3
  • di cremor tartaro
    8 g
  • di farina tipo 0
    160 g
  • di zucchero di canna
    160 g
  • di vaniglia burbon in polvere
    2 pizzichi
  • di sale
    1 pizzico
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di olio di riso
    80 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Terminare la preparazione
  • di amaretti (opcjonalnie)
    15 g
  • di zucchero
    20 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 188.6 kcal / 789.2 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 84.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...