Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
-
10
g de levure boulangère sèche
lub 25 g de levure boulangère fraîche, type 55 - 510 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1257 kJ / 295 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Baguette express
2 godz. 35 min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min.
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Pain de campagne
4 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Pain complet
5 Std.
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min