Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolle
-
150
g di guanciale di maiale a listarelle (1 cm)
lub 150 g di pancetta di maiale, a cubetti - 350 g di spaghetti
- 3 uova
- 1 tuorlo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 Min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti con sugo sfizioso
20min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3sa 55 dk
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 Min