Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken (3 cm)
- 3 Zweiglein Dille, frisch, Blättchen abgezupft
- 3 Zweiglein Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 50 g Schalotten, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 125 - 150 g Kräuterseitlinge
- 50 g Butter, in Stücken
- 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
- 100 g Rotwein, trocken
-
700
g Gemüsefond
lub 700 g Wasser und 1-2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0.5 l), nach Geschmack - 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2031 kJ / 486 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 812 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 Min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
45min
Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)
35 Min
Maronicremesuppe (vegan)
45min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40min
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45min
Risotto (XXL)
40min
Spargel-Safran-Risotto
35 Min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 Min
Rollgerstelsuppe (vegetarisch)
45min
Zitronenrisotto
30min
Spinat-Zitronen-Risotto
30min