Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Agnello
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di cipolla a pezzi
- 120 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di gambo di sedano a pezzi
- 500 g di carne trita d'agnello, sgranata
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 100 g di brodo vegetale
- 10 g di salsa Worcestershire
- 5 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 foglia di alloro secca
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline
Crema di patate e porri
- 800 g di acqua
- 800 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
- 250 g di porri a pezzi (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 25 g di latte intero
- 25 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1458.8 kJ / 348.6 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1044.5 mg
Alternatywne przepisy
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 min
Salsa olandese (TM6)
15min
Chili con carne a Cottura Lenta
4j 30 menit
Baked Beans
14h 5 min
Muhammara (di Lorenzo Biagiarelli)
10 min
Chili con carne
1j 20 menit
Scones
30 min
Spiedini di melone e scampi con bulgur
45 Min
Tart tatin con pomodori e formaggio fresco
2j
Crème brûlée
1h 10 min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1j 20 menit
Pollo alla marocchina con cous cous
40 min