Wersje kompatybilne
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g broa de Avintes
- 30 g queijo parmesão
- 1120 g água
- 250 g grelos, só as folhas
- 4 dentes de alho
- 2 chalotas (60 g aprox.)
- 40 g azeite
- 400 g bacalhau demolhado em lascas
- 2 c. chá de pimentão doce
- 20 g manteiga
- 50 g vinho branco
- 320 g arroz p/ risoto
- 100 g azeitonas pretas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1739 kJ / 416 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com risoto de funcho
25 min
Risoto de bacalhau
50min
Risoto à alentejana
30min
Risoto de peru e espargos
40min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30min
Risoto de dourada
1h
Risoto de polvo
1h 10min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30min
Risoto de bacalhau com grão
40min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de cogumelos com presunto
1h
Risoto de curgete e camarão
35 Min