Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete
- 40 g manteiga
- 100 g chalota cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g mostarda de Dijon
- 80 g vinho branco
- 2000 g mexilhão fresco e limpo
- 300 g tomate maduro s/ sementes, cortado em cubos
- 50 g natas
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3056 kJ / 731 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete com berbigão
40 min
Esparguete de frutos do mar
45 min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1h
Caldeirada de marisco
40 min
Massinha de camarão e amêijoas
40 min
Sopa de grão-de-bico com mexilhão picante
30 min
Camarões à guineense
25 min
Salada morna de lulas e camarão com legumes e ovo
50 min
Salada desconstruída
35 min
Creme de espargos e vieiras
45 min
Arroz de polvo à espanhola
1h 30min
Sopa de salmão
55 Min