Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 500 g d'oignons rouges, coupés en lamelles
- ½ - 1 piment rouge frais, coupé en lanières fines
- 200 g de sucre roux
- 1 c. à café de sel
- 200 g de vinaigre de vin rouge
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1271.5 kJ / 303.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72 godz.
Rissoler 350 g d'échalotes
25 Min
Dorer 200 g d'oignons
25 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20 Min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2 Std. 20 Min
Chutney d'oignon rouge
24h
Oignons rissolés (200 g)
20 Min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Confit d'oignons rouges
4h
Dorer des oignons avec des lanières de porc
15 Min
Nougatine aux cacahuètes
1 Std. 30 Min
Rissoler des échalotes
20 Min