![Œufs à la neige au coulis de poires Œufs à la neige au coulis de poires](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3BD732E-13BF-4C28-93E5-CB32157E5305/Derivates/21257d21-1ae1-460d-909a-1d4717a9be90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis
- 450 g de poires bien mûres, coupées en dés
- 40 g de cassonade
- le jus d'un citron jaune
- 120 g d'eau
- eau
- 10 g de beurre
Les œufs à la neige
- 6 blancs d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 80 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079 kJ / 259 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée allégée
3 Std. 15 Min
Pizza à l'agneau et aux petits pois
1h
Chantilly au chocolat
2h 10min
Meringue
10 min
Blancs en neige
5min
Îles flottantes
40min
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Crêpe Belle-Hélène
40min
Chantilly au clou de girofle
20min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20 min