Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulpo cocido en aceite
- 700 g de pulpo crudo, sólo los tentáculos (aprox. 3 cm de grosor)
-
800
g de aceite de oliva
lub 800 g de aceite vegetal
Mayonesa de jengibre y cúrcuma
- 1 huevo
- 1 cdita de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de jengibre en polvo
- ½ cdita de cúrcuma en polvo
- 1 - 2 pizcas de sal
-
80
g de berros
lub 80 g de arúgula - 20 g de piñones tostados
- 1 naranja, sin piel y en medias lunas (7 mm)
- 1 baguette, en rebanadas (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1746.8 kJ / 417.5 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 870.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César con kale, arúgula y salmón
45 min
Ensalada de arroz salvaje
35h
Pato navideño en salsa de ponche
2h 10min
Porchetta al horno con salsa de ciruela
1 godz.
Espárragos con huevos pochados Al vacío
1 godz. 20 min
Ensalada de hongos y alga wakame
45 min
Salsa de cacahuate
10 menit
Pappardelle con arúgula y requesón
1 godz.
Huevos poché con mole vegano
1 godz.
Gravlax de salmón
24óra 10p
Puré de betabel
1 godz.
Vinagreta de jengibre y limón
5 menit