Pulpo con mayonesa de jengibre y cúrcuma TM6

Pulpo con mayonesa de jengibre y cúrcuma TM6

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
4 porciones

Składniki

Pulpo cocido en aceite
  • 700 g de pulpo crudo sólo los tentáculos (aprox. 3 cm de grosor)
  • 800 g de aceite de oliva
    800 g de aceite vegetal
Mayonesa de jengibre y cúrcuma
  • 1 huevo
  • 1 cdita de jugo de limón recién exprimido
  • 1 cdita de jengibre en polvo
  • ½ cdita de cúrcuma en polvo
  • 1 - 2 pizcas de sal
  • 80 g de berros
    80 g de arúgula
  • 20 g de piñones tostados
  • 1 naranja sin piel y en medias lunas (7 mm)
  • 1 baguette en rebanadas (2 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 870.5 mg
Białko 36.8 g
Kalorie 1746.8 kJ / 417.5 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 48.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...